Fay Live

Hallo allemaal,

Als je het korte inleiding filmpje van 3 minuten nog niet eerder hebt gezien click even op:
www.jazzimpuls.nl/Fay+Live+Music+Box

Geweldig toch dit unieke album met 2 LPs en 8 Cds dat ik in maart a.s. zal uitbrengen.
Fijn dat je even mee keek over mijn 25 jarige mijlpaal als zangeres. Mogelijk ben je nog in meer geïnteresseerd. Daarvoor kan je hieronder op de website van Stichting Jazz Impuls de informatie lezen: -1-over de inhoud van deze muziekbox; -2- over de prijs en hoe je met je naam bij voorrang in aanmerking komt van een genummerd Collectors-Item, en ook -3- hoe je met je naam of de naam van je bedrijf op de ‘GOUDEN PAGINA’ in het album komt.

De opbrengst van het album gaat, op mijn verzoek. naar 2 goede Doelen waarbij ik zeer betrokken ben. Fantastisch als je mee doet, ik reken op jullie, natuurlijk vooral voor Kika Kinderkanker en Alzheimer Nederland. 

Ik wens je alvast heel veel luisterplezier en ben geroerd over jullie sympathie die je daarmee toont voor de door mij uitgekozen goede doelen.

Dank mede namens alle musici en Jazz Impuls die hieraan belangeloos meewerkten.

Hartelijke groet,
Fay Claassen

Hoe Bestellen

  1. Als voorinschrijver krijg je met voorrang de kans op een uniek item van dit album. 
  2. Je ontvangt dan een genummerd COLLECTORS ITEM je naam wordt (als je dat wilt) in het album vermeld. Het album wordt verpakt in een bescherm-doos en wordt nadat je betaling daarvan is ontvangen vanaf januari 2022 geleverd.
  3. Kosten bedragen voor het complete 10 delige album met 8 Cds en 2 Elpees € 75,- + € 10,- verpakking- en verzendkosten. Totaal € 85,- over te maken op bankrekening NL17FVLB 02 25 73 35 52 van Stichting Jazz Impuls onder vermelding van: Fay Live Box + daarbij -als je dat wilt- de naam waarmee je op de collectors pagina vermeld wordt, of (zie hieronder) op de Gouden pagina.
  4. Diverse bedrijven en instellingen maar ook particulieren hebben zich al gemeld voor een bijzondere bijdrage waarmee ze als blijk van waardering als begunstiger van de goede doelen nog extra mee willen helpen. In dat geval wordt bij een bedrag van tenminste € 250,- de naam op de speciale GOUDEN SPONSOR PAGINA als begunstiger in het album vermeld. Daarbij is bij het album een persoonlijke bedankbrief van Fay Claassen gevoegd uit naam van alle deelnemende musici en uiteraard van de twee goede doelen. Vanzelfsprekend ontvang je ook de 10 delige muziekbox. Betaling graag zoals hierboven vermeld bij punt 3. 
  5. Nog vragen, stuur een email aan Bob Hagen voorzitter van het bestuur van Stichting Jazz Impuls bob@jazzimpuls.nl
  6. Mogelijk is van belang te weten dat Jazz Impuls een ANBI erkende instelling is.
     
De Muziekbox
De muziekbox bestaat uit 8 Cds en 2 Lps met op iedere cd een concert en op de Lps gedeelten van concerten. Van belang bij dit album is dat het gaat over opnamen van Live concerten die -behalve bij cd 6- nooit eerder werden uitgebracht.

Korte inhoud Fay Live Box
In de Live Box worden alle songtitels, namen van musici, componisten, tekstschrijvers enz. vermeld. 

Inhoud LP 1
-1- ‘Summertime’ van Gershwin Fay met het Millennium Jazz Orchestra en het Matangi Strijk-Kwartet
-2- ‘Pensativa’  Fay met het Metropole Orkest
-3- ‘One Trick Poney’ met de Fay Claassen Band met Karel Boehlee, Peter Tiehuis, Theo de Jong 
-4- ‘Het Wonder’ Fay in duo met Cor Bakker piano
-5- ‘Life As It Is’ Fay met het Metropole Orkest en Ivan Paduart piano
-6- ‘The Man I Love’ van Gershwin Fay met het Millennium Jazz Orchestra en Matangi Strijk Kwartet
-7- ‘Close To You’ met Fay Claassen Band  en Strings
-8- ‘Tea For Two’ Fay met de WDR Big Band

Inhoud LP 2 
-1- ‘My Funny Valentine’ Fay met Rembering Chet Baker Project,  Live at the Concertgebouw
-2- ‘Line For Lyons’ Fay met Rembering Chet Baker Project, Live at the Concertgebouw Amsterdam
-3- ‘Love For Sale’ Fay met Jazz Orchestra of The Concertgebouw Amsterdam
-4- ‘Poor Butterfly’ Fay met Peter Beets Trio Live at the Concertgebouw Amsterdam
-5- ‘Just One Of Those Things’ Fay met Peter Beets Trio Live at the Concertgebouw Amsterdam
-6- ‘You’d Be So Nice To Come Home To’ Fay in duo Michael Abene - Piano 
-7- ‘Blackbird’ met de Fay Claassen Band in Munich Germany
-8- ‘Another Lifetime’ Fay met Ivan Paduart Trio, Toon Roos, Bert Joris en Toots Thielemans  
-9-  Con Alma Fay met het Metropole Orkest

Inhoud van 8 Cds:
CD nr 1- ‘Luck Child’ Fay Claassen Band Live in Munich Germany

CD nr 2- Fay met Metropole Orkest - Ivan Paduart - piano 2008 & Fay met Metropole Orkest 2006 

CD nr 3- ‘Live at the Bimhuis’ Fay met de WDR Big Band

CD nr 4- ‘Live at the Concertgebouw Fay - Vocals in duo met Cor Bakker - Piano

CD nr 5- ‘Close to You’ Fay Claassen Band and Strings, guests: Hermine Deurloo en Gidon Nunes Vaz

CD nr 6- ‘Live in Brussels’  Fay met Ivan Paduart Trio and guests: Toon Roos -Sax | Bert Joris -Trompet  

CD nr 7- ‘Remembering Chet Baker’, Fay Live at the Concertgebouw Amsterdam, met Karel Boehlee -Piano, Jan Menu- Bariton-sax, Jan Wessels- Trompet, Frans v.d. Hoeven- Bass, John Engels- Drums 

CD nr 8- ‘With A Song In My Heart’  Fay Live at the Concertgebouw Amsterdam, met Marc van Roon -Piano, Axel Hagen -Gitaar, Emile Visser -Cello, Frans van der Hoeven -Bas, John Engels -Drums

Over Fay Claassen:
Met Jazz Impuls realiseerde onze stichting met 500 musici meer dan 1200 jazz dubbelconcerten in Nederlandse concertzalen, theaters en festivals. Bij veel van onze concerten trad één van de tientallen zangers en zangeressen op waarmee wij samenwerkten.  

Telkens als Fay Claassen in onze serie optrad werden daarover veel recensies  geschreven. Daarin werd zij altijd geroemd voor haar veelzijdigheid en haar vocale kwaliteiten. Zoals Rita Reys het toen verwoordde: “De enige Nederlandse powervrouw die mij mag opvolgen’’. Of zoals het Amerikaanse muziek-magazine Cadence schreef: “Fay Claassen is to singing what Audrey Hepburn was to the movies: elegant and graceful”.  

Drie Edisons, Gouden plaat, All About Jazz ‘Best Vocal Album of the Year’ in V.S.
Na haar conservatorium opleiding werd Fay zowel in Nederland als daarbuiten door veel conservatoria als zangdocente gevraagd. Ook de Manhattan School of Music in New York vroeg haar bij hen te solliciteren. Zij trad toen al door heel Europa op maar ook daarbuiten, in Japan, China en de V.S. en werd verrast met prestigieuze inter+nationale prijzen ( Nederland: drie Edisons, een Gouden plaat; V.S. ‘Best Vocal Album of the Year’ van All About Jazz; Frankrijk: LE CHOC; Duitsland: 1ste Preise Schallplatten-Kritik ). Omdat zij toen al samenwerkte met vele jazz-legendes stopte ze tenslotte met lesgeven. Als gast-docent is zij nog verbonden aan het Amsterdamse Conservatorium. 

In 2022 viert Fay Claassen, de 25 jarige mijlpaal in haar carrière
Reden temeer om haar met deze mijlpaal te bekronen met iets bijzonders. Daarvoor werd gezocht naar een opvallend maar vooral uniek eerbewijs. Fay had altijd laten weten dat ze nooit naar haar eigen cds luisterde. Maar in Corona-tijd deed ze dat wel met oudere opnamen en vertelde hoe ze onderging dat ze daarbij veel minder gespannen was en veel vrijer zong dan tijdens opnamen in studio’s zonder publiek.

De 10 delige muziek-box met 2 LPs en 8 Cds
Resultaat: Na veel zoek- en luisterwerk komt voorjaar 2022 van haar deze unieke 
10 delige muziek-box uit met daarin een mooi boekwerkje met veel foto’s en verhalen in een prachtige omslag met 2 LPs en 8 CDs met herontdekte nooit eerder uitgebrachte live
opnamen met haar eigen Band, het Metropole Orkest, de WDR Big Band, The Millennium Jazz Orchestra en The Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Fay was daarover bijzonder enthousiast, maar uitte daarbij wel meteen haar nadrukkelijke wens dat zij daarvan geen enkele vergoeding wilde ontvangen en de opbrengst daarvan naar twee goede doelen zou gaan, waarbij zij meelevend en betrokken is : 
Stichting Kika Kinderen Kankervrij en Alzheimer Nederland.

Speciale dank aan Fay, musici en overige betrokkenen:
Na overleg met Fay en alle musici, arrangeurs, dirigenten en instanties die ooit bij deze live opnamen betrokken waren, zijn we enorm dankbaar dat ook zij, voor deze goede doelen, allen hebben toegezegd daarvoor afstand te doen van hun rechten en inkomsten.

Bob Hagen voorzitter Stichting Jazz Impuls.