Over ons

Nederland heeft een enorme schat aan goede jazzmusici. Musici uit de hele wereld zijn verbaasd over het hoge niveau in ons land. Zowel de oudere generatie jazzmusici als de jonge musici hebben een eigen stem en kunnen zich meten met de groten der aarde. Improvisatievermogen is een kenmerk van jazz en juist op dat niveau laat Nederland - ook binnen Europa - van zich horen door bijzonder creatieve, innovatieve muziek af te leveren. Ook door studenten van de conservatoria ontstaat er beweging in de jazzscene. Jazz vertegenwoordigt in Nederland een kunstsector met een pulserend hart dat voortdurend op zoek is naar vernieuwing. 
Het rijke aanbod van de moderne jazz verdient volgens een groot aantal theaterpodia waarmee Jazz Impuls sedert jaren mee samenwerkt daarom een hoogwaardig podium. Jazz Impuls wil eraan bijdragen dat dit hoogwaardige podium voor jazzmusici blijft bestaan.

In 2015 en 2016 zullen we een beperkter aantal concerten realiseren waaronder met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, middels het Johan J.Smits Fonds een royale serie concerten waarin Fay Claassen en het Peter Beets Trio een eerbetoon brengen aan Europes First Lady of Jazz Rita Reys. Het Peter Beets Trio was de laatste tien jaar de vaste begeleidingsgroep van Rita. Fay Claassen is met name voor deze concertserie uitgenodigd omdat Rita Reys gedurende de laatste jaren van haar leven in interviews steevast beklemtoonde dat zij Fay Claassen de beste jazz zangeres van Nederland vond.  

We hopen u op één van deze uitvoeringen te mogen ontmoeten. 

STICHTING JAZZ IMPULS – Bob Hagen - Middendijk 61 – 7397 ND Nijbroek. 

T: O571 292434 E: bob@jazzimpuls.nl